Urusan pengiklanan, sms 014-3233287 @ mel-e ibnuamir@yahoo.com, subjek: Iklan Karya Fansuri
Latest News

Ratapan November, 2014

Monday, November 03, 2014 , Posted by Unknown at 4:41 PM

10 Muharram, 1436 | 3 November, 2014

Puasa 10 Muharram, tetapi saya buat dengan longgar saja. Kaifiatnya tidak penuh seperti yang dianjurkan oleh orang-orang agama dan orang-orang di masjid. 

Malam ini...naik pejabat, untuk habiskan 'deadline. Arif bertanya saya tentang JIP (Jerai International Park), sambil dia menyelak-nyelak lembaran Harakah lama. 

"Kau cuba tengok... tahun itu agaknya 1996?" kata saya. Seketika kemudian, dia mengangguk-angguk. Lalu, saya bercerita mengenai sejarah-sejarah lama. 

Pada tahun itu, Cikgu Azmi TERAS bersama-sama para penduduk kampung Kerpan melawan Osman Aroff yang terlibat dengan projek JIP itu. Memang ada kasino yang akan ditubuhkan di atas Gunung Jerai itu. 

Azizi Abdullah melalui novel Harga Sebuah Maruah telah mencatatkan kepahitan perjuangan penduduk desa berkenaan. Tanah sawah bendang mereka dirampas untuk melaksanakan projek ternakan udang harimau. 
Currently have 1 comments:  1. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر